lördag 7 september 2013

Ranta-runt-i-ringen!

 
Nytt område och dags för skafferiet på Åkerbäck! Tre hundar på skogen och full fart i rekordvärmen. Med för året en handfull nya pass i södra delen av Mjösjön var det passare så tätt att förstamajtågen varit avundsjuka.

Snabbt blev det action mellan sjöarna där ko och kalv försökte ta stigen söderut men gick rakt in i passarmuren där Stefan stod på post uppe på höjden (pass 116A). Kalven drog i backen och kon vidare i högsta fart utför och höll på att snubbla rakt in i Nickes fikasäck men hon blev  nekad gofika och var tvungen ta ett steg åt sidan.

Under tiden hade Viska hunnit sätta igång springa, något som hon skulle få göra under en lång tid. Halva laget började fundera om det blivit något fel på sin gps när det blev spår runt runt runt och upp och ner upp och ner inom området, gissningarna gick till att det var Finlands bästa boxare, Rantaruntiringen,  som kommit på visit. Men tillslut siktades på håll en väldigt förvirrad kviga som mer såg ut att vara på Åbrånets "betessläpp" och lekte tjuren Ferdinand. Nu var det kanske inte något getingstick utan istället Viskas ihärdiga jagande som gjorde att hon borrade ner huvudet och försökte forsera den södra muren.
Nu blev det stopp efter blykänning hos Thorne och Per-Erik där den ramlade vid pass 116.



 

Inga kommentarer: